Dogodek REMIT

»Predstavitev dejavnosti Agencije za energijo pri izvajanju evropske uredbe o celovitosti in preglednosti veleprodajnega energetskega trga (REMIT)«

Osrednja tema dogodka je bila predstavitev dejavnosti, ki jih Agencija za energijo izvaja v okviru evropske uredbe o celovitosti in preglednosti veleprodajnega energetskega trga (REMIT, št. 1227/2011). V procesu izvajanja uredbe morajo tržni udeleženci na veleprodajnem trgu z električno energijo in zemeljskim plinom opraviti registracijski postopek, s katerim vzpostavijo pogoje za poročanje Agenciji za sodelovanje energetskih regulatorjev (ACER) v skladu z uredbo. Agencija za energijo je na dogodku predstavila postopek registracije v nacionalni register tržnih udeležencev, ki omogoča izpolnitev obveznosti glede registracije v skladu z uredbo REMIT.

Razmišljanja ob predstavitvi dejavnosti Agencije za energijo pri izvajanju evropske uredbe REMIT so strnjena v dokumentu REMIT – Pogled naprej.

Dokumente s predstavitve najdete na spodnjih povezavah:

- Program;
- Proces izvajanja uredbe REMIT z vidika nacionalnega regulatorja (David Batič);
- Dejavnosti Agencije za energijo pri izvajanju uredbe REMIT (dr. Matej Toman);
- Predstavitev postopka registracije tržnega udeleženca v nacionalni register REMIT (dr. Andrej Krajnc, dr. Matej Toman).
 

Meta informacije
Datum objave:
18.12.2014 10:33
Datum posodobitve
19.12.2014 15:47
Področja:
Izvajalci energetskih dejavnosti Električna energija Zemeljski plin Veleprodajni trg Novice
Ključne besede
veleprodajni trg remit nadzor trga