Skip to Content

Prijava kršitev

 

Uredba REMIT uvaja novost v obliki obveznosti oseb, ki v okviru svoje dejavnosti na veleprodajnih energetskih trgih izvajajo transakcije. Ta obveznost zavezuje osebe, ki upravičeno sumijo, da je pri trgovanju z energetskimi proizvodi prišlo do tržne manipulacije ali do trgovanja na podlagi notranjih informacij, da o tem obvestijo nacionalni regulativni organ. Če je do kršitve prišlo na slovenskem energetskem trgu, je o kršitvi treba obvestiti Agencijo za energijo.

Prijavo o kršitvi lahko podate na pripravljenem obrazcu.

Obrazec se nahaja na spletni strani Agencije za sodelovanje energetskih regulatorjev (ACER). Z oddajo prijave bo o vsebini obveščen tudi nacionalni regulativni organ. Če spletni obrazec ni dostopen, nam prijavo pošljite na elektronski naslov: remit@agen-rs.si.

 

Dodatne informacije

Več informacij o obveznosti oseb, ki v okviru svoje dejavnosti izvajajo transakcije, in o vrstah dejanj, ki lahko kažejo na zlorabo trga, najdete v navodilih, ki jih je pripravil ACER z naslovom Guidance on the application of Regulation 1227/2011 on wholesale energy market integrity and transparency.

Meta informacije
Datum objave
20.03.2018 12:16
Datum posodobitve
22.07.2020 09:56
Pravice pridržane © Agencija za energijo | Preberite si naše Pravno obvestiloKatalog informacij javnega značaja