Začetek testne faze registracije tržnih udeležencev po uredbi REMIT

Agencija za energijo je skladno z Uredbo o celovitosti in preglednosti veleprodajnega energetskega trga (REMIT, št. 1227/2011) pripravila aplikacijo za registracijo tržnih udeležencev. Z aplikacijo agencija vzpostavlja nacionalni register tržnih udeležencev, ki je povezan z evropskim centralnim registrom CEREMP. Registracija tržnim udeležencem omogoča pridobitev ACER kode in s tem izpolnitev njihove obveze glede registracije tržnih udeležencev na veleprodajnem trgu z električno energijo in zemeljskim plinom.

Z začetkom testne faze agencija vabi vse zainteresirane udeležence, ki morajo opraviti registracijo, da pristopijo k testu. S testno fazo želi agencija udeležencem omogočiti testno izvedbo registracije in s tem vpogled v sam postopek registracije s ciljem čim boljše priprave na postopek registracije po uredbi REMIT.

Agencija podatkov iz testne faze ne bo uporabila v formalnem postopku registracije, kar pomeni, da bodo morali tržni udeleženci ob začetku formalne registracije vse zahtevane podatke vnesti ponovno. Prav tako v testni fazi pridobljene ACER kode niso veljavne za poročanje in jih bo treba v formalnem postopku registracije pridobiti ponovno.

S testno fazo bo agencija začela v torek, 3. 3. 2015. V aplikacijo lahko vstopite tukaj. Testna faza se bo zaključila v sredo, 11. 3. 2015.

Agencija bo celoten čas testne faze nudila strokovno pomoč. V primeru težav pri registraciji vas prosimo, da pokličete na telefonsko številko (02) 234 03 00. Vprašanja, pripombe in predloge lahko pošljete na elektronski naslov remit@agen-rs.si.

Po zaključku testne faze bo agencija začela s formalnim postopkom registracije tržnih udeležencev. Ta se bo začela v ponedeljek, 16. 3. 2015. Pred začetkom formalnega postopka registracije bo agencija na svoji spretni strani pozvala tržne udeležence, da pristopijo k registraciji.

Meta informacije
Datum objave:
02.03.2015 03:06
Datum posodobitve
14.12.2017 09:59
Področja:
Izvajalci energetskih dejavnosti Električna energija Zemeljski plin Veleprodajni trg Novice
Ključne besede
veleprodajni trg remit uredba remit registracija tržnih udeležencev nadzor trga