Zemeljski plin – darilo narave

Leta 1978, le leto dni po začetku gradnje plinovodne infrastrukture v dolžini 630 km, je takratno podjetje Petrol Zemeljski plin začelo z ruskim plinom oskrbovati tovarno papirja Paloma, Sladki vrh. Tako se je začela doba plinifikacije Slovenije. Še istega leta je zemeljski plin uporabljalo 21 industrijskih odjemalcev, prva slovenska gospodinjstva pa so se lahko z njim pohvalila v začetku devetdesetih let.

 

 

Danes, dobra štiri desetletja kasneje, lahko sodobna gospodinjstva zemeljski plin uporabljamo za kuhanje, ogrevanje, hlajenje, skratka zemeljski plin je za nas del vsakdana in naša izbira.

 

Naša naloga je, da za nekaj več kot 119.000 gospodinjskih odjemalcev dajemo soglasje k predlagani višini omrežnine, ki zagotavlja kakovostno oskrbo po sprejemljivih cenah. S spremljanjem dejavnosti na energetskem trgu vam omogočamo enostavno izbiro in zamenjavo dobavitelja, skrbimo za zanesljivost oskrbe in odločamo, kadar ste v sporu.

 

Informacije v zvezi s priključitvijo na omrežje, porabo, ceno, menjavo dobavitelja, vašimi pravicami in še več najdete na tej strani.

 

 

 

Meta informacije
Datum objave
04.09.2014 09:23
Datum posodobitve
23.09.2021 14:32
Področja
Gospodinjski odjemalci