Električna energija – del vsakdana

Leta 1883, le štiri leta po velikem Edisonovem izumu žarnice, je mariborsko podjetje Karl Scherbaum v bližini Grajskega trga v Mariboru vpeljalo električno razsvetljavo. Obrat je poganjal dinamo stroj na parni pogon, nanj pa je bilo priključenih 36 žarnic. Tako se je v Sloveniji začela doba elektrifikacije, a ker je bila električna razsvetljava za gospodinjstva še predraga, so bile razsvetljene le tovarne in ulice.

 

 

Danes, več kot 130 let kasneje, je v naših domovih precej več kot samo svetlo. Električno energijo uporabljamo za kuhanje, gretje, hlajenje, z njo napajamo naprave sodobnega časa, skratka električna energija  je za nas sama po sebi umevna in težko, če sploh, si predstavljamo gospodinjstvo 21. stoletja brez nje.

Naša naloga je, da za vas in nekaj več kot 827.900 gospodinjskih odjemalcev določamo višino omrežnine, ki zagotavlja kakovostno oskrbo po sprejemljivih cenah. S spremljanjem dejavnosti na energetskem trgu vam omogočamo enostavno izbiro in zamenjavo dobavitelja, skrbimo za zanesljivost oskrbe in odločamo, kadar ste v sporu.

 

Informacije v zvezi z vašo priključitvijo na omrežje, porabo, ceno, menjavo dobavitelja, vašimi pravicami in še več najdete na tej strani.

Meta informacije
Datum objave
02.10.2014 09:22
Datum posodobitve
19.09.2017 08:55